Koalicijski partnerji: Zmaga Jankovića = konec vlade

Igor Lukšič: Zmaga Jankovića bi pomenila vrnitev v čas Janševe vlade.

Objavljeno
17. april 2014 23.08
rsi*Koalicija/Predsedniki strank
Pi. K., Delo.si, An. B., notranja politika
Pi. K., Delo.si, An. B., notranja politika

Ljubljana  Pred kongresom največje vladne stranke PS, ki bo prihodnji petek, prvaki koalicijskih stran stopnjujejo napetost, saj rezultat, še vedno precej nepredviden, ogroža stabilnost koalicije.

Tako je predsednik SD Igor Lukšič danes poudaril, da bodo člani PS odločali več kot samo o predsedniku stranke. »Upam, da bodo imeli pred seboj položaj Slovenije, in ne samo usodo enega od kandidatov za predsednika stranke. Vrnitev Zorana Jankoviča na to pozicijo bi pomenila vrnitev v čas Janševe vlade. Pomenila bi razpad krhke koalicijske večine, ki je Sloveniji omogočila, da smo postopno prišli v bolj optimistične tirnice,« je dejal.

Tudi predsednik Desusa Karl Erjavec je danes ocenil, da je nerealno, da bi imela PS » premierko, župana Ljubljane in nekoga, ki bo vodil stranko,« kot je to včeraj dejal Janković.  »Bratuškova je zelo jasno povedala, da v primeru poraza na kongresu PS odstopa s položaja predsednice vlade,« je dejal Erjavec.

Tudi prvak DL Gregor Virant je danes jasno povedal, da ne bodo sodelovali v vladi s strankami, ki imajo na čelu posameznike, obremenjene s korupcijo.