Ljubo Jasnič odstopil z mesta državnega sekretarja

Državni sekretar v kabinetu predsednika vlade pričakuje, da bo Desus sprejel sklep o izstopu stranke iz koalicije.

Objavljeno
23. januar 2013 13.04
Posodobljeno
23. januar 2013 13.14
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - Generalni sekretar stranke Desus Ljubo Jasnič je v sporočilu za javnost zapisal, da nepreklicno odstopa s položaja državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade RS.

Pričakuje, da bo Izvršilni odbor Desus nemudoma sklical sejo Sveta stranke in na njem predlagal dokončni sklep o izstopu Desusa iz koalicije in njegovih ministrov iz vlade.

Od stranke pričakuje, da bodo izpolnila obljubo volivcem in »ne bomo spet iskali kakšnih zadržkov«.

»Javnost pričakuje, da bo stranka Državljanska lista danes uresničila napoved, da bo, če predsednik vlade Janez Janša zaradi ugotovitev protikorupcijske komisije ne odstopi, sama zapustila koalicijo«, je zapisal Jasnič, ki ob tem opozarja, da je Izvršni odbor Desus enak sklep sprejel dva dneva pozneje.

Jasničev odhod

Predsednik Desusa Karl Erjavec je 20. junija lani napovedal, da bo svetu stranke predlagal zamenjavo Ljuba Jasniča, saj naj bi zaradi njegove preobremenjenosti z dvema funkcijama na organizacijski ravni v stranki prišlo do vrzeli.

A Erjavec razrešitve kasneje ni predlagal, saj naj bi imel Jasnič močno podporo v članstvu. Namesto strankarski se je Jasnič odločil odpovedati funkciji državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade. Tako je 20. junija sklenil tudi svet stranke. Jasnič je z odstopom odlašal vse do danes.

Pred časom je Jasnič tudi napovedal, da se bo na volilnem kongresu Desus, ki bo 21. marca, potegoval za mesto predsednika stranke.

Janša: Gre za konkurenčni boj v Desusu

Janez Janša je danes na novinarski konferenci ob zaključku vladnga obiska dejal, da so očitno interesi te države talec znotrajstrankarskih prerivanj. »Erjavec je iskreno priznal, da so njegove poteze povezane s konkurenčnim bojem v Desusu,« je dejal Janša.