Makovec Brenčičeva vložila kandidaturo

Ministrica za izobraževanje se kot kandidatka zavzema za odločnejšo in samozavestnejšo Slovenijo.

Objavljeno
15. september 2017 08.47
Posodobljeno
15. september 2017 08.47
Maja Makovec Brenčič, ministrica za šolstvo Republike Slovenije, v Ljubljani, 4. aprila 2017. [Maja Makovec Brenčič,ministri,vlada,šolstvo,šport]
Be. B., STA
Be. B., STA

Ljubljana − Maja Makovec Brenčič je danes vložila kandidaturo za predsednico države. Kot je dejala, se za mesto predsednice države poteguje kot kandidatka za bolj odločno in samozavestno Slovenijo, ki temelji na znanju, na vseh potencialih in virih, ki jih že imamo.

Kot je povedala v izjavi za javnost, moramo vse to pokazati, tako kot smo v četrtek, ko smo zmagali v košarki. »Predvsem pa sem za to, da mladi stopijo tudi naprej. V svojem programu bom predlagala volilno pravico mladim od 16. leta, ker je to povezano in v duhu časa, v katerem živimo. Slovenijo res lahko postavimo kot eno najboljših, najodmevnejših in hkrati odličnih držav sveta.«

Za lepši vsakdanjik

Napovedala je, da se bo kot predsednica prav tako zavzemala, da dosežena ekonomska stabilnost vendarle utrjuje pot naprej za vsakega od državljank in državljanov. »Vsakdanjik je tisto, ki nas pooseblja v tej državi, in narediti si ga moramo lepšega, boljšega, ampak vse to je odvisno od vseh nas. In to želim sporočiti kot kandidatka za predsednico Slovenije,« je poudarila.

Njena prednost pred drugimi kandidati, kot je dejala, je, da bo povezala znanje in vse potenciale. Njena vizija je na glas povedati, kaj smo in kaj zmoremo, velikokrat odpreti vrata tudi v tujino, ozavestiti to, kar v resnici smo in zmoremo, in predvsem verjeti vase. Kot vsi drugi kandidati računa na drugi krog volitev. Večje število kandidatov komentira z mislijo, da ima vsak od njih pravico, idejo in vizijo, kako stopati po poti kandidata za predsednika republike.