Mladi forum SD z novim vodstvom

Novi predsednik Jan Škoberne bo naslednji dve leti usmerjal delovanje foruma.

Objavljeno
14. oktober 2012 13.11
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si
Murska Sobota - Mladi forum SD ima novo vodstvo, ki bo naslednji dve leti usmerjalo delovanje foruma. Novi predsednik Mladega foruma SD je na sobotnem kongresu v Murski Soboti postal Jan Škoberne, podpredsednika pa Sanela Bilič in Sašo Koca. Na mesto generalne sekretarke je bila izvoljena Neva Grašič, so sporočili iz Mladega foruma SD, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Novoizvoljeni predsednik Jan Škoberne je poudaril, da mora Mladi forum tudi v prihodnosti ostati gonilna sila novih idej na področju mladinske politike, socialne politike in nacionalne politike nasploh. Poudaril je, da mora postati tisti subjekt, ki bo skupnosti dajal relevantne informacije in sposobne ljudi.

Za predsednika Sveta Mladega foruma je bil izvoljen Tin Kampl, izvoljeno pa je bilo tudi predsedstvo po posameznih resorjih. Sestavljajo ga član predsedstva za izobraževanje in usposabljanje Marko Kozlevčar, članica predsedstva za mednarodno sodelovanje Mojca Faganel, član predsedstva za mladinsko politiko Urban Kodela in članica predsedstva za socialo in trajnostni razvoj Tjaša Jakopič.

Predsednik stranke SD Igor Lukšič je v uvodnem nagovoru poudaril pomen podmladka za stranko, edinstvenost Mladega foruma v slovenskem političnem prostoru in njegovo vlogo v mladinskem sektorju v Sloveniji, ki jo mora krepiti tudi v prihodnje.