Na drugi Skupščini ljudstva v Mariboru o programskih vsebinah

Udeleženci skupščine danes razpravljajo še o nadaljnjemu povezovanju obstoječih in novih vstajniških in civilnodružbenih skupi

Objavljeno
30. november 2013 13.51
Ti. Kr., Delo.si, STA
Ti. Kr., Delo.si, STA
Maribor, 30. novembra - Na skupščini v organizaciji skupine Šesti maj bodo izglasovali izhodišča in cilje, ki bodo tvorili skupno zavezo pri bodočem delovanju.

Na mariborski seji bodo predstavili tudi rezultate dosedanjega dela skupščinskih delovnih skupin, pravilnik delovanja skupščine, ki služi skupni učinkoviti proceduri delovanja na temelju neposredne demokracije, in etični kodeks.

Vstajniki in civilna družba se aktivno povezujejo na več ravneh in gradijo novo silo, ki bo aktivno posegala v družbeno realnost. Potrebujemo drug drugega, če želimo preprečiti propad naše države, so prepričani.

Tako so se na pa prvi izredni seji Skupščine ljudstva RS 6. maja v Ljubljani zbrali, da se skupaj uprejo ustavnim spremembam, ki so po njihovem mnenju državljano, odvzele pravice do referendumov na področjih, ki bistveno vplivajo na življenje v Sloveniji.

Na prvi redni seji v Ajdovščini pa so bile ustanovljene delovne skupine, ki bodo svoje opravljene naloge danes predstavile na mariborski seji.

Namen današnje skupščine je tako po navedbah organizatorjev iskanje tistih vsebin, ki omogočajo skupno delovanje, ne pa poenotenje v prav vseh stališčih. »S tem se učimo, organiziramo, gradimo enotnost, utrjujemo notranjo kohezivnost ter oblikujemo konsenz čim širše javnosti,« so zapisali.

Skupino Šesti maj sestavljajo posamezniki iz več kot desetih različnih protestniških skupin, civilnih gibanj in iniciativ. Njihovo poslanstvo je v združevanju skupin in posameznikov, ki po svojih najboljših močeh prispevajo k organizaciji in izvedbi Skupščine ljudstva.