Na prvi popočitniški seji o pripravah na begunce

Urad za komuniciranje bo vodila Kristina Plavšak Krajnc.

Objavljeno
27. avgust 2015 21.31
Zoran Potič, notranja politika
Zoran Potič, notranja politika
Ljubljana – Vlada z današnjim dnem začenja prvo popočitniško sejo, na kateri bo obravnavala informacijo o postopku imenovanja veleposlanikov in priprave na begunsko krizo. Poslovil se bo tudi direktor Ukoma Boštjan Lajovic.

Devetnajsti direktor Urada Vlade Republike Slovenije za komuniciranje v 25 letih Boštjan Lajovic se po več kot dveh letih poslavlja zaradi različnih pogledov o načinu komuniciranja vlade in posameznih ministrstev. Na njegovo mesto prihaja Kristina Plavšak Krajnc, ki je bila konec devetdesetih let svetovalka za odnose z javnostjo pri takratnem predsedniku vlade Janezu Drnovšku. Odločitev o imenovanju bodo po napovedih sprejeli na današnji seji vlade.

Vlada se bo na prvi popočitniški seji posvetila trem ključnim temam. Ministrski zbor bo poskušal odpraviti ovire za imenovanje novih devetih veleposlanikov, ki ga je predsednik vlade Borut Pahor zadržal zaradi razkritega poročila o nepravilnostih na veleposlaništvih. »Mislim, da smo lahko optimisti. Ko bomo poročilo proučili, bo lahko predsednik države postopke nadaljeval in podpisal imenovanja veleposlanikov,« je v sredo izjavil predsednik vlade Miro Cerar v Gornji Radgoni.

Neformalno še o proračunu

Napovedana je tudi poglobljena razprava o različnih scenarijih, na katere se Slovenija pripravlja zaradi morebitnega prihoda večjega števila beguncev z Bližnjega vzhoda. Zaradi tega vprašanja se bo Cerar danes sestal tudi z nevladnimi organizacijami. V vladi pa bodo neformalno obravnavali še napredek pri pripravi proračuna za prihodnje leto.