Novo kadrovanje vlade

Vlada imenovala nekaj novih državnih sekretarjev, generalnih direktorjev in članov odborov.

Objavljeno
17. januar 2013 18.10
M. A., notranja politika
M. A., notranja politika

Ljubljana – Vlada je imenovala Tomaža Rozmana za generalnega sekretarja na ministru za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.

S položaja generalne direktorice Direktorata za invalide, vojne veterane in žrtve vojnega nasilja v Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve je razrešila Dragico Bac, in je za v. d. generalnega direktorja na omenjenem direktoratu imenovala Cveta Uršiča.

Za direktorja Arhiva je imenovala Jožeta Dežmana, ki je to funkcijo doslej opravljal kot vršilec dolžnosti. V upravni odbor Javne agencije za raziskovalno dejavnost je namesto razrešenega člana Tomaža Savška do izteka mandata imenovala Dejana Jelovca.

Vlada je ustanovila delovno skupino za usklajevanje priprave projekcij javnih izdatkov, ki so posledica staranja prebivalstva, imenovala je še nove člane predstavnikov ustanovitelja v upravni odbor Univerze v Mariboru, v upravnem odboru Evro-sredozemske univerze pa je razrešila Larisa Gaiserja in namesto njega imenovala Andreja Rahtena do izteka mandata, to je do 17. novembra 2015.