Pahor Merklovi poslal pozdrave: Herzliche Grüße ;)

Neuradni predsedniški kandidat danes prostovoljno dela v podjetju Letrika - pakira tuljave za znane avtomobilske znamke.

Objavljeno
27. avgust 2012 16.50
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - Borut Pahor je v okviru predvolilne kampanje Skupaj - spodbujamo drug drugega danes opravil 16. prostovoljno delo v dobrem mesecu in oddelal 150 ur prostovoljnega dela.

Na svojem Facebook profilu je zapisal: »Po opravljenem izpitu iz varstva pri delu pridno pakiramo vžigalne tuljave za nemški Audi.« K temu je pripel fotografijo, ki jo objavljamo, ter v slovenskem in nemškem jeziku poslal pozdrave nemški kanclerki: »Lepe pozdrave kanclerki Angeli Merkel, nemškemu Audi group in Porsche Slovenija iz podjetja Letrika v Bovcu ;)*«.

Pahor je po opravljenem delu - kot je zapisal izdeluje primarno navitje z gumo (tulko z uporom) za vžigalno tuljavo Audi - povabil tekaške navdušence na tek po Bovcu. »Štart je pred gasilskim domom ob 15.30«, je zapisal.

Letrika, do pred kratkim znana kot Iskra Avtoelektrika, je zasnovala, razvila in med drugim izdeluje motor za renault twizy. Slovenski motor torej poganja vzpostavljanje novih oblik brezogljične mobilnosti urbanih okolij 21. stoletja zveze Renault Nissan, vodilnega avtomobilskega izdelovalca na področju električne mobilnosti, smo pisali v Delu.