Premierka: V spominu vam ne bom ostala zaradi ugodja

Alenka Bratušek čestitala državljanom in državljankam ter vsem Slovencem in Slovenkam ob dnevu državnosti.

Objavljeno
24. junij 2013 18.46
suhadolnik bratušek
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si

Ljubljana - Predsednica vlade Alenka Bratušek je pred jutrišnjem dnevom državnosti objavila poslanico, v kateri je državljanom in državljankam ter Slovencem in Slovenkam čestitala ob državnem prazniku dnevu državnosti.

»Dvaindvajset let je minilo, odkar je Slovenija formalno postala neodvisna država, in nekaj manj kot sto dni, odkar sem prevzela vajeti vlade. Ob nastopu nove vlade so bili časi izjemno napeti, vloga, ki sem jo prevzela, pa nehvaležna. Zaradi prazne državne blagajne so ukrepi moje vlade bili in bodo tudi v prihodnje neprijetni, zato se zavedam, da pri nikomur od vas ne bom ostala v spominu zaradi ugodja, ki ga je doživljal v času mojega vladanja... Zavedam se, da nižanje plač ter uvedba davkov nista ukrepa, s katerimi bi se lahko ljudem prikupila. In lahko mi verjamete, da bi bila najsrečnejša predsednica vlade, če bi bila blagajna polna, in bi lahko delila, in ne jemala. A druge možnosti danes žal nimam. Kdor vlada v času suše, se ne more bahati z bujno rastjo na svojem vrtu.« je zapisala na spletni strani vlade.

»Se še spominjate lanskega decembra? Ob hudem mrazu na državni praznik so bile notranje razprtije med nami tako zaostrene, da nismo zmogli praznovati skupaj. Na isti praznični dan je imel en narod na istem mestu dve proslavi, kar je začudilo celo pri nas živeče tujce. Danes je drugače - Slovenci smo med seboj manj sprti. Odkar je nastopila nova vlada, je bistveno manj notranjih razprtij in napetosti. In rečem lahko, da me ta mir, ta vrednota, ki je vredna več kot katerikoli finančni ali gospodarski ukrep, in ki je predpogoj za ustvarjanje naše lepše skupne prihodnosti, navdaja z upanjem.«