PS: Bo Janša našel samega sebe?

V Pozitivni Sloveniji so prepričani, da ko bi premier iskal krivca za luknjo v bančnem sistemu, našel sebe.

Objavljeno
29. avgust 2012 19.08
jsu/NLB
N. G., gospodarstvo
N. G., gospodarstvo

Ljubljana - »Kakšna politika je to, ki pošlje medijem sporočilo za javnost, da je predsednik vlade v poročilu o bankah zaznal sume kaznivih dejanj, obenem pa tega poročila ne razkrijejo javnosti?« se sprašujejo v Pozitivni Sloveniji.

»Če je z akcijo iskanja odgovornih predsednik vlade mislil resno, bi to moral do konca izpeljati v diskretnem ozračju znotraj pristojnih institucij. Tako pa vse skupaj bolj kaže na stisko, da je treba najti nekega novega političnega sovražnika, saj če bi Janez Janša želel iskreno najti krivce za enormno luknjo v bančnem sistemu, bi hitro ugotovil, da je v letih 2005 do 2008, ko je ta nastala, prav on vlekel vse ključne niti v državi. To pa pomeni, da bi torej našel samega sebe.«

Tako so se v največji opozicijski stranki odzvali na torkovo sporočilo iz kabineta predsednika vlade, da je notranjemu ministrstvu in državnemu tožilstvu predal poročilo o stanju v slovenskem bančnem sistemu, ki ga je dobil od Banke Slovenije.

Iz urada generalnega državnega tožilca pa so nam danes sporočili, da so dokumentacijo o poslovanju slovenskih bank, iz katere naj bi izhajali sumi zlorab in oškodovanj pri bančnem poslovanju, posredovali specializiranem državnem tožilstvu. To zadevo skupaj s policijo že obravnava.