SDS prepričan v Zverovo zmago

Pahorjeva kandidatura po mnenju SDS spreminja razmerja na levi sredini, kjer naj bi se odvil boj s Türkom.

Objavljeno
08. junij 2012 23.06
Zdenka Lindič - Dragaš, Novo mesto
Zdenka Lindič - Dragaš, Novo mesto

Novo mesto - Na današnji seji sveta SDS, ki se je v veliki dvorani Kulturnega centra Janeza Trdine udeležilo prek dvesto delegatov, so po poročilu predsednika Janeza Janše obravnavali poročila delovnih teles in inštitucij stranke. Jože Tanko je poročal o delu poslanske skupine, Romana Jordan Cizelj pa o delu v evropskem parlamentu.

Osrednja tema so bile aktualne politične razmere v Sloveniji in ukrepi, ki bi pripomogli h gospodarski rasti in novemu zagonu. »Prvi korak — varčevanje — je že storjen, zdaj pa je potrebno takoj pristopiti k nadaljevanju. Jeseni se napovedujejo prvi zakoni, zelo kislo jabolko bo predvsem delovno-pravna zakonodaja. Pri tem je naš predsednik poudaril pomen vsaj tolikšne mere modrosti, kot so jo sindikati pokazali pri varčevalnem delu. Delegati so dali zeleno luč našim stališčem o referendumski zakonodaji, ki jih bomo zagovarjali v parlamentu pri obravnavi ustave,« povedal France Cukjati.

Razpravljali so tudi o bližajoči se predsedniški volilni kampanji. Cukjati je zatrdil, da so v stranki optimistični, češ da se znamo Slovenci v ključnih trenutkih pravilno odločati. »To je naše upanje za naprej. Računamo, da bo prevladal nov obraz in nova mentaliteta ter drugačna kultura pojmovanja predsedniške funkcije v Sloveniji,« je povedal Cukjati.

Predsedniški kandidat SDS in NSi Milan Zver je dejal, da so danes analizirali potek predkampanje. Najava kandidature Boruta Pahorja po njihovem nekoliko spreminja razmerja, a predvsem na levi sredini, kjer naj bi se odvil boj z zdajšnjim predsednikom Danilom Türkom zlasti v prvem krogu. »Pričakujem drugi krog, v njem pa zmago,« je prepričan Milan Zver. Pričakovanja so po njegovem realna, saj so začeli z aktivnostmi dovolj zgodaj, do konca kampanje pa nameravajo obiskati vsak malo večji slovenski zaselek oziroma iti od vrat do vrat.