Sestali so se Janša, Virant, Žerjav in Novakova

Ljudmila Novak je potrdila, da se bodo predstavniki strank pogovarjali še naprej. Podrobnosti sestanka niso znane.

Objavljeno
04. januar 2012 21.12
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si
Ljubljana - Predsednik SDS Janez Janša, predsednik Liste Virant Gregor Virant, predsednik SLS Radovan Žerjav in predsednica NSi Ljudmila Novak so se na pogovorih sestali danes popoldne, je za STA potrdila Novakova.

Danes so se sicer nadaljevali tudi koalicijski pogovori med predstavniki političnih strank v drugačnih sestavah. Na delovnem sestanku v DZ so se tako ob 18. uri sestali predstavniki Pozitivne Slovenije, Liste Virant in SD. Tam naj bi po neuradnih informacijah potekala nadaljnja usklajevanja stališč o koalicijski pogodbi, katere osnutek je pripravil predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković.

Na večernem posvetu naj bi se med drugim sestali Jani Möderndorfer iz Pozitivne Slovenije, Janez Šušteršič in Jani Soršak iz Liste Virant ter Patrick Vlačič iz SD.

Že zjutraj pa so se sestale desnosredinske stranke, kjer so si predstavniki Liste Virant, SLS in NSi izmenjali poglede na glavne točke koalicijske pogodbe, ki jim jo je posredoval Janša. Janše in predsednika DeSUS Karla Erjavca na sestanek ni bilo.