SMC sredi tedna o predsedniškem kandidatu

Cerar po današnjem delovnem posvetu stranke imena ni razkril, neuradno je na kandidaturo pristala ministrica Makovec Brenčič.

Objavljeno
02. september 2017 20.55
Be. B., STA
Be. B., STA
Premier in predsednik SMC Miro Cerar bo za sredi prihodnjega tedna sklical svet stranke, ki mu bo v potrditev predlagal kandidata SMC za predsedniške volitve. Med možnimi kandidati stranke za oktobrske volitve se je največkrat omenjalo ministrico za izobraževanje, znanost in šport Majo Makovec Brenčič.

Na vprašanje, ali bo ime presenečenje, je Cerar v izjavi po večurnem delovnem posvetu stranke odgovoril z besedami, da za stranko ne, saj so svoje možne kandidate že dalj časa prepoznavali in se z njimi pogovarjali. Prepričan je, da bo to odličen kandidat, z odlično vizijo in strategijo, kako pristopiti k predsedniški funkciji, ki je »bila v zadnjih letih precej poudarjena v svoji obliki in manj v vsebinah, ki bi si jih sam osebno želel«.

Cerar svojo stranko ocenjuje kot najbolj dozorela in odgovorno stranko v Sloveniji. »V stranko, ki spodbuja k sodelovanju, ki vodi mirno, a odločno politiko in ki je uspela kot vodilna stranka skupaj s koalicijskimi partnerji Slovenijo popeljati iz krize, v intenzivno razvojno fazo,« je pojasnil.

Po njegovih ocenah so danes vsi razvojni kazalci naše družbe pozitivni. Obžaluje pa, da je v državi nekaj strank in skupin, ki tudi najboljšim projektom, kot sta drugi tir in Magna, nasprotujejo le zato, da nekomu ne bi uspelo.