Soglasja o fiskalnemu pravilu še vedno ni

Parlamentarne stranke brez dogovora tudi v novem krogu pogajanj. PS predlaga zapis v zakon.

čet, 09.08.2012, 21:00

Ljubljana – Politika še vedno ni našla skupnega jezika glede fiskalnega pravila. Poslanci in strokovnjaki koalicije in opozicije se tudi po današnjem sestanku delovne skupine ne strinjajo, kakšno fiskalno pravilo – če sploh – vnesti v ustavo.

Pozitivna Slovenija zdaj predlaga, da bi fiskalno pravilo o uravnoteženih javnih financah zapisali v zakon, ne pa v ustavo, saj je zakon ob morebitnih neskladjih lažje popraviti, nam je po sestanku pojasnila poslanka opozicijske PS Maša Kociper.

Koalicija po njenem nad takšno rešitvijo ni navdušena. »Ni bilo zaključkov, to je bil še eden teh sestankov, občutek imam, da je delovna skupina bolj posledica reševanja politične krize,« meni Kociprova. Dvetretjinske večine za poseg v ustavo, na katerega je vlada julija skoraj vezala zaupnico, zaenkrat ne zagotavljajo niti glasovi poslancev druge opozicijske stranke SD.

»Še vedno imamo različne poglede, nekateri menimo, da bi moralo besedilo biti bolj decidirano in povedati več kot osnovno, predvsem na ravni izvedbe,« pravi predstavnica SD v skupini Alenka Kamnar.

Predstavniki koalicije, predvsem iz ministrstva za finance, zaenkrat vztrajajo, da bi sam zapis pravila v ustavo pustili bolj na načelni ravni, bolje pa bi ga definirali v izvedbenih zakonih proračuna.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
1 komentar
sofia

"saj je zakon ob morebitnih neskladjih lažje popraviti ..."
LOL
Pingvini so res pametni. Ravno zato je treba fiskalno pravilo vnesti v ustavo!
Ker je zakon zelo lahko spremeniti, ustave pa ne.
Pingvini računajo, da bodo zmagali na naslednjih volitvah in spremenili zakon in se veselo po levakarsko zadolževali naprej!

09. avgust 2012, ob 22:31:55
1 komentar
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej