Solidarno v gozdove

Nova politika zaskrbljena nad vlado in njenim delov v času naravne ujme.

Objavljeno
11. februar 2014 19.23
Milena Zupanič, notranja politika
Milena Zupanič, notranja politika

Ljubljana – »Vlada mora organizirati dejavnosti, da bo rešila naše največje, morda celo naše edino bogastvo. Sanacija gozdov je priložnost za zaposlitev nekaj tisoč brezposelnih za več let,« je na današnji tiskovni konferenci stranke Solidarnost dejal njen soustanovitelj Dušan Keber.

Tiskovna konferenca je bila posvečena kritiki delovanja vlade, vojske in tudi vodstva civilne zaščite na republiški ravni (na lokalni ravni je delovala dobro) ob naravni katastrofi. »Če vladaš, moraš vladati, ne pa moledovati ali se izgovarjati na nižje ravni oblastne hierarhije,« je dejal Uroš Lubej, predsednik stranke, ki je o opoziciji dodal še: »V času, ko je bil iz normalnega življenja vržen dobršen del države, se je opozicija ukvarjala z nekdanjo Udbo.«

Za zagotovitev sanacije gozdov pričakujejo tako interventcijske ukrepe kot zakonske rešitve. Opozarjajo na nujnost čiščenja gozdov in preusmeritve dela gozdno-gospodarskih podjetij iz bolj zdravih v poškodovane gozdove. »Okoljevarstveniki so lahko mirni, ne predlagamo totalnega čiščenja gozdov,« pa je dejal Božidar Flajšman, generalni sekretar stranke.