Šoltes vložil kandidatno listo za EU volitve

Nosilec liste društva Verjamem je Šoltes, ostala imena relativno neznana.

Objavljeno
24. april 2014 17.05
Šoltes
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si

Ljubljana - Danes je na Državno volilno komisijo (DVK) kandidatno listo s podpisi 3500 volivcev vložilo društvo Verjamem, ki ga vodi nekdanji predsednik računskega sodišča Igor Šoltes in je tudi nosilec liste.

Šoltesu na listi sledijo precej neznana imena. Na drugem mestu je tako diplomantka tržnega komuniciranja Katarina Košak, na tretjem ekonomist Boštjan Horvat, četrta je nemcistka Mojca Blas, peti asistent na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Iztok Prislan, šesta varstvoslovka Monja Režonja, sedmi odvetnik Gregor Veličkov ter na zadnjem mestu samostojna podjetnica Diana Ternav.

»Pomembno je, da nismo le prevajalci in izvrševalci evropskega pravnega reda in direktiv, ampak tudi soustvarjalci,« je danes pojasnil Šoltes in dodal, da se samo odločanje usmerja na zelo ozek krog in da velike države prevladujejo nad usodo malih.

Tudi največja parlamentarna stranka Pozitivna Slovenija bo danes predstavila kandidatno listo za evropske volitve, katere nosilec je ekonomist Jože Mencinger, ter jo že vložila na Državno volilno komisijo (DVK).