Stranka Solidarnost tudi uradno registrirana

V Solidarnosti se že pripravljajo na protestni shod, na evropske in lokalne volitve, ki bodo letos.

Objavljeno
02. januar 2014 19.25
Ustanovitev stranke Solidarnost
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA
Ljubljana - Stranka Solidarnost je od danes tudi uradno registrirana, je za STA potrdil eden od predsedujočih, Uroš Lubej. Sedaj pripravljajo načrt, kako bodo podprli shod proti korupciji, ki bo 17. januarja, shoda pa se nameravajo tudi udeležiti, je pojasnil Lubej. Hkrati se stranka pripravlja na evropske in lokalne volitve, ki bodo letos.

Lubej je povedal, da bo stranka delovala tako, kot so doslej društva, ki so jo ustanovila, hkrati pa želijo prek političnega prostora uresničevati svoje zahteve, je še povedal. Zato načrtujejo kandidaturo na evropskih in lokalnih volitvah.

Stranko Solidarnost - za pravično družbo so 14. decembra lani ustanovila tri vidnejša vstajniška gibanja, Vseslovenska ljudska vstaja, Odbor za pravično in solidarno družbo in nekateri člani Mreže za neposredno demokracijo.

Ker ne želijo biti »stranka enega obraza«, so krmilo stranke skupaj prevzeli Marina Tavčar Krajnc, Uroš Lubej in Damjan Mandelc. Napovedali so, da bodo moč odločanja kot koalicija solidarnih vrnili državljanom.

Na kongresu je 211 ustanovnih članov poleg izvolitve novega vodstva in organov stranke sprejelo še poslovnik, statut, etični kodeks in ob razpravi nekaterih članov in podpornikov še program.