Tamara Vonta na urad za narodnosti

Urad bo naloge prevzel z dnem uveljavitve rebalansa državnega proračuna za letos.

Objavljeno
09. julij 2013 22.34
Slovenija,Ljubljana,8.3.2013,Okrogla miza ob dnevu žensk. Govornice Zofija Mazej Kukovic,Romana Jordan, Tanja Fajon ,Tamara Vonta( na fotografiji) in Anita Ogulin - zpm. Foto:mavric Pivk/delo
 K. Š., notranja politika
K. Š., notranja politika

Ljubljana – Po naših neuradnih, a preverjenih informacijah je premierka Alenka Bratušek pooblastila državno sekretarko Tamaro Vonto za vodenje urada za narodnosti, vlada pa naj bi imela to točko na jutrišnjem dnevnem redu redne seje.

Urad je namreč po novem znova samostojen, potem ko je 1. aprila lani prešel pod okrilje notranjega ministrstva. Z novelo zakona o državni upravi so pristojnost ministrstva, ki se je nanašala na narodnosti, celo črtali, njegove naloge pa je prevzel kabinet predsednice vlade.

Urad bo naloge prevzel z dnem uveljavitve rebalansa državnega proračuna za letos. Vlada se je odločila, da je samostojni urad potreben zaradi posebnosti nalog uresničevanja ustavnih in zakonskih določil pri posebnih pravicah pripadnikov italijanske in madžarske narodne skupnosti ter skrbi za zaščito posebnih pravic v Sloveniji živeče romske skupnosti.