TRS zaradi izbrisanih ostro nad koalicijo

PS in SD pozivajo, da izrečeta nezaupnico vladi, državljane pa, da rečejo ne manipulaciji nekaterih nadutih oblastnikov.

Objavljeno
04. julij 2012 15.54
mpi*TRS
Ma. B., notranja politika
Ma. B., notranja politika

Ljubljana - Tudi v zunajparlamentarni stranki TRS so se odzvali na sodbo Evropskega sodišča za človekove pravice o izbrisanih.

O vladajoči koaliciji so zapisali, da se »ravno isti ljudje, ki so pred dvema desetletjema povzročili eno največjih množičnih kršitev človekovih pravic, ves ta čas pa preprečevali popravo teh krivic, žalili žrtve, namesto da bi jim pomagali, ignorirali opozorila o posledicah teh kršitev in ignorirali odločitve Ustavnega sodišča, s tem pa Slovenijo postavili ob bok do spoštovanja človekovih pravic najbolj ignorantskim državam, sedaj norčujejo tudi iz Evropskega sodišča.«

V stranki so trdno prepričani, da od te vlade ne moremo pričakovati rešitve hude ekonomske, socialne, pravne in moralne krize, v kateri se nahajamo.

TRS poziva državljane, da izrečejo odločen ne manipulaciji nekaterih nadutih oblastnikov, parlamentarni opozicijski stranki Pozitivno Slovenijo in Socialne demokrate pa pozivajo, da izrečejo nezaupnico vladi.