Virant o morebitni novi vladi z DL, SLS in Desus

Če se bo gradila nova vlada, si v DL želijo, da se ta gradi iz sredinskega trojčka, je dejal Gregor Virant.

Objavljeno
05. februar 2013 18.30
Posodobljeno
05. februar 2013 18.53
An. B., notranja politika, Ni. Č., Delo.si
An. B., notranja politika, Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - Po umiku dveh ministrov iz vrst Državljanske liste (DL) Senka Pličaniča in Janeza Šušteršiča iz vlade ter po nepričakovenem izstopu dveh članov iz stranke DL Dejana Krušca in Tomaža Štiha, je dogajanje v stranki prvič komentiral njen predsednik Gregor Virant. Dejal je, da je stranka enotna in močnejši kot kdajkoli.

Poudaril je, da je statistika zadnjega obdobja izrazito pozitivna, da število članov v stranki raste, saj je veliko manj izstopov kot vstopov.

Virant se je odzval tudi na besede predsednika Desusa Karla Erjavca, da bi do marca sestavili projektno koalicijo. Predsednik DL se je zavzel za bolj previdno pot. Preden bi se projektna vlada oblikovala, Virant pričakuje, da bi se predhodno uskladil trojček DL, SLS in Desus.

To pomeni, da preden bi »skočili v objem« Pozitivne Slovenije, bi DL, SLS in Desus med seboj uskladili, katere projekte sedanje koalicije bi veljalo nadaljevati tudi v morebitni novi vladi.

Državljanska lista si predvsem želi predčasnih volitev čim prej, če pa se bo gradila nova vlada, si želijo, da se ta gradi iz sredinskega trojčka, je dejal Virant.

Časovnice, ki jo je zastavil Erjavec - da bi do marca v državni zbor vložili konstuktivno nezaupnico -, Virant ni želel komentirati.