Virant se je odločil: Usoda Vogrina znana v sredo

Predsednik DLGV je danes sprejel odločitev v zvezi s poslancem Ivanom Vogrinom, a bo javnost o tem obvestil v sredo.

Objavljeno
30. marec 2012 14.26
T. K., notranja politika, Ni. Č., Delo.si
T. K., notranja politika, Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - V sporočilu za javnost je Državljanska lista Gregorja Viranta še zapisala, da bo predsednik DLGV svojo odločitev najprej sporočil poslancu Ivanu Vogrinu (DLGV), nato poslanski skupini, v sredo pa tudi svetu stranke, ki poslanca lahko pozove k odstopu. Po seji sveta bo o odločitvi obveščena tudi javnost.

Vogrina lstranka v tem primeru lahko le izključi iz poslanske skupine, ne more pa mu vzeti mandata. Odločal bo torej Ivan Vogrin sam, kot nam je povedal, pa o tem v tem trenutku ne razmišlja: »Najprej bosta svet in Virant povedala svoje, potem pa se bom odločil.«

Vogrin lahko, če ne bo odstopil, ostane nepovezani poslanec do uradnega izteka mandata.

Prvak stranke Gregor Virant je Vogrina na začetku leta pozval, naj do 31. marca njegovo podjetje Interles uredi odnose z upniki. Virant je tedaj tudi jasno povedal, da od njega pričakuje odstop s poslanskega mesta, če zadeve ne reši.

Ivan Vogrin, ki je številnim upnikom dolžan okoli 100.000 evrov, pri bankah pa ima okoli 2 milijona evrov posojil, je včeraj za Delo posredno potrdil, da mu do postavljenega roka ne bo uspelo poplačati dolgov. Zato se postavlja vprašanje, kako bo ravnala Državljanska lista in njen predsednik.