Virant, Žerjav, Erjavec snujejo novo koalicijo

Po poročanju 24ur je pogoj popoln umik Zorana Jankovića. NSi pa naj bi si prizadevala za pomiritev strasti v koaliciji.

Objavljeno
21. januar 2013 18.30
Posodobljeno
21. januar 2013 18.30
*jer* Politika, pogajanja, lobiranja, dogovori - Sobotna/Mnenja
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si

Med tem ko javnost še vedno čaka na napovedan odziv premierja Janeza Janše, naj bi danes na skrivni lokaciji  Gregor Virant, Radovan Žerjav in Karl Erjavec iskali rešitev, kako in s kom vložiti konstruktivno nezaupnico, ki bi jo podprlo 46 poslancev.

Kot je poročala 24ur,  je pogoj da sredinski trojček zažene projekt konstruktivne nezaupnice, ki glasove Jankovićevih poslancev nujno potrebuje, popoln umik Zorana Jankovića.

Pri dogovarjanju z Pozitivno Slovenijo imata zadržke tako Virant kot Žerjav, ki pravi, »da se z nekim zamrznjemin predsednikom, hrati pa z županom Ljubljane, ne gre pogovarjati,« je poročala omenjena televizija.

Žerjav je danes sicer že dejal, da je zanj najboljša opcija nov mandatar, a ta brez potrebne večine v državnem zboru ni smiseln.

V Novi Sloveniji pa si medtem po poročanju TV Slovenija prizadevajo za pomiritev strasti v koaliciji. Po besedah podpredsednika stranke in vodje poslanske skupine Mateja Tonina lahko NSi odigra vlogo posrednika, saj so za vse sprte strani sprejemljivi. Tako naj bi se predsednica stranke Ljudmila Novak sestala z vsakim koalicijskim partnerjem posebej.

Iz kabineta predsednika vlade so minuli teden sporočili, da se bo Janša na aktualna dnevnopolitična dogajanja predvidoma odzval v začetku tega tedna ob vložitvi pritožbe zoper Komisijo za preprečevanje korupcije na upravno sodišče. To naj bi bilo predvidoma jutri ali najkasneje v sredo, ko se bo premier zadrževal na vladnem obisku notranjsko-kraške regije.