Vlada še kar kadruje: tokrat Janšo, Majerjevo ...

Kadrovski števec se kljub negotovi usodi Janševe vlade še kar vrti - v novih imenovanju nekaj znanih imen.

Objavljeno
14. februar 2013 19.38
iza/Srdoc Majer
K. Š., notranja politika
K. Š., notranja politika
Ljubljana – Vlada Janeza Janše že od samega začetka hiti s kadrovanjem; spomnimo se le njene prve seje, pa zadnjih menjav na finančnem ministrstvu. S svojo kadrovsko prakso nadaljuje kljub politični krizi – ali pa zaradi nje. Tako je na današnji seji vlade stolček ponudila še nekaj ljudem.

S položaja direktorja Javne agencije za varnost prometa je razrešila Ljuba Zajca in za vršilca dolžnosti postavila Franca Pojbiča. Zajc je bil sicer na lastno željo predčasno razrešen, Pojbič pa bo na tem mestu ostal do imenovanja direktorja s polnim mandatom oziroma največ za šest mesecev. Pojbič je sicer predsednik prvega območnega odbora Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve za zahodno Štajersko.

Nova direktorica, nov član sveta

Zavod za zaposlovanje RS je danes dobil novo generalno direktorico. To je za pet let postala Zlatka Srdoč Majer. Na razpis se je sicer prijavilo pet kandidatov, a le dva med njimi sta izpolnjevala razpisne pogoje. Minister za delo, družino in socialne zadeve Andrej Vizjak pa je vladi predlagal njeno imenovanje. Pred tem je bila Majerjeva direktorica Centra za socialno delo Velenje ter inšpektorica za delo. Tudi Zavod za šport Planica je doletela kadrovska osvežitev. Vlada je razrešila člana sveta Zavoda za šport Planica Simona Starčka in namesto njega za pol leta imenovala Bogdana Janšo. Slednji vodi občinski odbor SDS Kranjska Gora.

Že videno?

Glavni inšpektor Inšpektorata za javno upravo na ministrstvu za pravosodje in javno upravo po novem ni več Domen Bizjak, temveč je to, sicer kot v. d., Zvonko Zinrajh, državni sekretar na notranjem ministrstvu v času Dragutina Mateja. Zinrajh je bil tik pred koncem prve Janševe vlade imenovan za policijskega atašeja v Črni gori.

Sicer pa je vlada s položaja generalnega sekretarja ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo včeraj razrešila Aleša Veharja; novega še ni imenovala. Zaradi odstopov ministrov pa so kot člana Ekonomsko-socialnega sveta razrešili Senka Pličaniča in Janeza Šušteršiča ter namestnika Aleša Živkoviča. Namesto njih so imenovali Mojco Kucler Dolinar, Andreja Širclja ter Marka Pogačnika.