Vlada sprejela izhodišča za pogajanja s sindikati javnega sektorja

Predstavniki vlade in sindikatov naj bi se sestali sestali v ponedeljek. To bodo prva pogajanja po zamenjavi vlade.

Objavljeno
04. april 2013 14.33
lvu_SINDIKATI
Š. P., Delo.si; STA
Š. P., Delo.si; STA
Ljubljana - Vlada je na današnji seji sprejela izhodišča za pogajanja s sindikati javnega sektorja, je po seji vlade potrdil minister za notranje zadeve in javno upravo Gregor Virant. Podrobnosti še ni razkril, saj želi z njimi najprej seznaniti sindikate, nato pa šele javnost, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Je pa Virant napovedal, da bo o tem, v kakšno smer gredo predlagani vladni ukrepi in izhodišča, nekoliko več povedal na novinarski konferenci v petek.

Predstavniki vlade in sindikatov naj bi se sestali sestali v ponedeljek. To bodo prva pogajanja po zamenjavi vlade.

Slednja je na svoji prvi seji, 21. marca, imenovala ožjo pogajalsko skupino vlade, ki jo vodi Lidija Apohal Vučkovič, pa tudi posebno koordinacijo ministrov za javni sektor, ki jo vodi minister Virant.

Virant je potrdil, da se je ministrska koordinacija sestala v sredo. Sam pa se je s predstavniki sindikatov javnega sektorja sestal že prejšnji teden. Kot so pojasnili po srečanju, so govorili predvsem o načinu pogajanj. Dogovorili so se tudi, da bo vlada sindikatom posredovala tudi konkretne, jasne podatke, povezane z maso plač, predvidenim znižanjem njenega obsega, finančnimi učinki dosedanjih ukrepov in podobno.