Zver najverjetneje ne bo zbiral podpisov volivcev

Zver meni, da ker ga podpirata dve stranki, s podpisi ne bi obremenjeval volivce in upravne enote.

sre, 22.08.2012, 19:44

Podčetrtek - Predsedniški kandidat SDS in NSi Milan Zver je v današnji izjavi za medije v Imenem pri Podčetrtku povedal, da se nagiba k temu, da za predsedniško kandidaturo ne bi zbiral podpisov volivcev. Ob tem je poudaril, da to še ni končna odločitev, dokončna bo padla kmalu, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Zver meni, da ker ga podpirata dve stranki, s podpisi ne bi obremenjeval volivce in upravne enote.

Sicer pričakuje uvrstitev v drugi krog predsedniških volitev, saj bodo po njegovi oceni bodo razmere v prvem krogu zelo tesne. »S kom se bom pomeril v drugem krogu, je težko reči. Potrebno bo vložiti veliko truda, da bom prepričal ne le pristaše SDS in NSi, ampak tudi širši del volilnega telesa,« je pojasnil Zver.

Glavni poudarek v njegovi predsedniški kampanji bo povezovanje, zagotavljanje večje varnosti in solidarnost v družbi. Po Zverovih besedah je predsednik države državnik, ki mora biti predsednik vseh ljudi in te ljudje povezovati. Meni, da ravno ta hip aktualni predsednik države Danilo Türk zamuja s svojo vlogo. Ta hip je namreč Slovenija v veliki politični krizi in bi po mnenju Zvera aktualni predsednik moral presekati ta vozel in z neko politično pobudo političnim veljakom storiti prvi korak k izhodu iz krize.

Zver je sicer danes obiskal Kozjansko in Obsotelje ter se s tamkajšnjimi župani in gospodarstveniki pogovarjal o razvojnih perspektivah območja, zlasti o razvoju turizma in kmetijstva.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
6 komentarjev
Neznan

- "Zver meni, da ker ga podpirata dve stranki .........
bolj prav bi bilo - "Zver meni, ker ga podpirata stranki .........
Roni, ne dlakocepi in začni brati vsebino in ne "vejce". Te še za podkuriti ne boš mogel, če imaš peč na drva?.

26. avgust 2012, ob 09:43:02
ups

Monika Malešič je doktor za Zvera, pa tudi za Pahorja, da ne rečem še za ostale. A kaj, ko bo reva pogorela, ker je narod slep in zatrapan v te prekrasne politike! Žal!

23. avgust 2012, ob 17:12:17
goostl

kandidat za prvega slovenskega predsednika, ki bo predstavljal vse državljane pa res ne rabi podpisov ljudstva.

23. avgust 2012, ob 13:26:44
RONIN

Škoda časa bi bilo zapravljati čas o predsedniškem kandidatu Zveru. Če doslej ni bilo nobene koristi od njega, je tudi poslej ne bo.
V zvezi s tem člankom me bolj moti "šlamastika", ki sta si jo privoščila novinar in urednik. Če že sama ne obvladata slovenščine, bi lahko vsaj poskrbela za lektoriranje. Celo jaz, ki nisem študiral slovenščine, sem opazil, da novinar ne uporablja zanikanega predmeta v 2. sklonu:

- "Zver meni, da ker ga podpirata dve stranki, s podpisi ne bi obremenjeval volivce in upravne enote.

Pravilneje bi bilo ... "ne bi obremenjeval volivcev in upravnih enot."

Ali pa -

"Sicer pričakuje uvrstitev v drugi krog predsedniških volitev, saj bodo po njegovi oceni bodo razmere v prvem krogu zelo tesne"
Nepotrebno ponavljanje besede "bodo", pa še kakovejico bi lahko kje postavili.

Tovrstne napake si lahko kot laik "privoščim" jaz, ne pa nekdo, ki mu je jezik glavno orodje pri delu.
Brez zamere in lp.

23. avgust 2012, ob 12:12:06
baldrick        

Morda pa se boji sramote, če ne bi zbral tudi podpisov...

23. avgust 2012, ob 11:51:23
Neznan

Nor, bolj nor, butast - bi bil, če bi jih zbiral. Enako velja za vse kandidate, ki jih podpirajo stranke. Tak je pač zakon, ki ene priviligira, drugim pa daje le možnost za navidezni uspeh. Taka je pač demokracija. Zvera ne bom podprl. Že dovolj je nesposobnih posameznikov, ki si le na račun množic ureja svoj oseben "uspeh" in kariero. Pučnika ni več, Bajuka ni več, nas tudi ne bo več?.

23. avgust 2012, ob 11:31:12
6 komentarjev
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej