Avtoprevozniki se jezijo na Dars zaradi zapore Karavank

Avtoprevozniki trdijo, da je Dars zaprl promet s slovenske strani, zato je nastajala kolona vozil; v Darsu navedbe zanikajo.

Objavljeno
23. junij 2012 18.43
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - Današnji začetek zapor prometa skozi predor Karavanke za tovorna vozila nad 7,5 tone ob sobotah dopoldne v poletnem času je razburil slovenske avtoprevoznike.

Trdijo, da je Dars zjutraj ob 5. uri zaprl promet tudi s slovenske strani, kljub temu, da je minister za infrastrukturo in prostor Zvonko Černač  Darsu dal navodilo, da na obvestilnih zaslonih ne smejo objaviti prepoved vožnje v Avstrijo.

Medtem so se na Darsu odzvali, da so objavili le obvestilo o avstrijski zapori prometa skozi predor in zanikajo, da bi prepovedali promet, poroča STA.

Iz prometno-informacijskega centra so sporočili, da težav v prometu zaradi zapore predora niso zabeležil. Po navedbah predstavnika avtoprevoznikov Andreja Klobase pa je pred predorom čakalo okoli 100 tovornih vozil, parkiranih na bencinskem servisu.

Dars je v četrtek na svoji spletni strani objavil obvestilo, da je avstrijsko ministrstvo sprejelo uredbo, po kateri ob sobotah od 23. junija do 1. septembra med 5. in 12. uro velja prepoved vožnje skozi predor v obe smeri.