BBC odkril »Bohinj na koncu sveta«

V Bohinju angleški gostje opravijo od pet do šest odstotkov prenočitev na leto, to je okoli 20.000 prenočitev.

Objavljeno
09. november 2015 13.43
vza*Bohinj
Blaž Račič, Jesenice, S. P., Delo.si
Blaž Račič, Jesenice, S. P., Delo.si

Bohinj − Britanski radio BBC je na svoji spletni strani zelo izpostavil »jezero sredi ničesar«, ki je »komaj tri ure od glavnega mesta Ljubljana«.

Novinarka z BBC Tara Isabella Burton, ki je Bohinj spoznala tudi s kolesarjenjem, veslanjem in pešačenjem po okoliških krajih, je v opis natresla peščico anekdot, s katerimi jo je seznanil lastnik tamkajšnje turistične agencije s ponudbo kolesarskih in pohodniških izletov Hike & Bike Grega Šilc. Ta je za Delo povedal, da je novinarka do njega prišla prek Slovenske turistične organizacije (STO).

Šilc je po hitrem pregledu v članku zaznal pozitiven naboj za Bohinj in Slovenijo, zdaj pa upa, da bodo po objavi bralci pokazali več zanimanja za Bohinj in ga tudi obiskali. »Oglasa na BBC si tako majhna agencija nikakor ne more privoščiti,« je dejal in zadovoljno ugotovil, da tudi s prispevki v časopisih, revijah, na spletnih straneh in blogih lahko dosežejo ciljno publiko.

Direktor Turizma Bohinj Klemen Langus je članek označil za »izjemno pomoč« pri promociji Bohinja in tamkajšnje turistične ponudbe. Angleži radi berejo takšne prispevke in se zanašajo na oceno tako vplivnih novinarjev, kakršna je Tara Isabella Burton. Ker je povezava do članka objavljena na naslovnici spletne strani BBC in je angleški trg za bohinjski turizem zelo pomemben, je objava izjemna.

V Bohinju sicer angleški gosti opravijo od pet do šest odstotkov prenočitev na leto, to je okoli 20.000, hkrati pa je doba njihovega bivanja v Bohinju od štiri do pet dni in je nad povprečjem.

Pri promociji turistične ponudbe Bohinja in Slovenije v tujini je za Langusa pomembno, da so prisotni in vidni v drugih državah. Tudi takšne objave lahko predstavljajo izhodišča za sklepanje novih poslov. Langus si pri tem želi, da bi nacionalni letalski prevoznik v Slovenijo letel z osrednjih letališč ob velemestih, kakršno je London, in da bi bila vzpostavljena redna dnevna letalska povezava.