Bolje je smučati kot postopati po mestu

Brezdomcem in članom društva Kralji ulice so v Kranjski Gori letos četrto leto zapored omogočili brezplačno smuko.

Objavljeno
01. marec 2016 20.48
Blaž Račič
Blaž Račič
Kranjska Gora – »Hvala bogu, da obstajajo Kralji ulice, saj nam ponujajo številne dejavnosti, tudi smučanje,« je včeraj zadovoljno razlagala Vanja Kurbus, ki je skupaj s približno 20 člani društva Kralji ulice včerajšnji dan preživela na smučišču v Kranjski Gori.

»Vsi smo komaj čakali na smučanje,« je dejala Vanja Kurbus, ki pravi, da je dan, preživet na smučišču, precej bolje izkoriščen kot dan, ko zgolj postopajo po mestu. Povedala je, da prebiva v varni hiši, s smučanjem pa dopolnjujejo že tako pestro ponudbo aktivnosti v društvu Kralji ulice. Včeraj jim je bilo naklonjeno še vreme, tako da si bo njen kolega Gašper Kveder smučanje ohranil v lepem spominu. Dejal je, da že dolgo ni stal na smučeh, a kljub temu ni imel večjih težav z vijuganjem po belih strminah.

Dvom o izvedljivosti smučarije

Kot je povedal Bojan Kuljanac, se je zamisel, da bi za člane društva Kralji ulice organizirali tudi smučanje, pred dobrimi štirimi leti porodila enemu od članov po vzoru prireditev, ki so jih že pripravljali. Kuljanac priznava, da se mu predlog sprva ni zdel uresničljiv, a se je po prvem smučarskem dnevu pred štirimi leti pokazalo, da dogodek s podporo žičničarjev lahko izpeljejo, in odločili so se, da ga bodo ponavljali vsako leto.

Nasproti so jim stopili kranjskogorski žičničarji, ki članom društva podarijo dnevne smučarske vozovnice. Klavdija Gomboc iz RTC žičnice Kranjska Gora je dejala, da si brezdomci lahko izposodijo tudi smučarsko opremo, združenje žičničarjev pa jim podari še malico. Gombočeva je povedala, da so jim Kralji ulice uslugo vrnili, ko so pred poletno sezono pomagali v čistilni akciji v tamkajšnjem kolesarskem parku.