Brez žičnic tudi Hotel Kanin manj zanimiv

Izklicna cena 3,06 milijona evrov za napovedano drugo dražbo je 140.000 evrov nižja kot prvič.

Objavljeno
07. januar 2015 10.37
bmo*bovec
Blaž Močnik, Tolmin
Blaž Močnik, Tolmin
Dražba hotela Kanin, ki je v stečajni masi propadlega podjetja Hit Bovec, bo 2. februarja. Po neuspeli dražbi kaninskih žičnic sredi decembra je interesa manj tudi za hotel.

Dražba bo z zniževanjem cene potekala v Ljubljani. Prva z izklicno ceno 3,2 milijona je bila oktobra neuspešna, potem ko je stečajna upraviteljica Sara Pušenjak odstopila od javne dražbe, čeprav je nekdo izmed interesentov vplačal 160.000 varščine. Pušenjakova je potihoma priznala, da utegne biti neuspešna tudi druga dražba: »Ker je bila prodaja žičnic neuspešna, je upadel interes tudi za hotel.«

Kljub temu je bilo nekaj povpraševanja, med njimi pa ni bilo ruskih podjetnikov, ki so doslej edini dvakrat dražili premoženje ATC Kanin v stečaju. »Interesentov je več, vendar me do danes niso kontaktirali Rusi iz slovenskega podjetja Ilev Inženiring. Zanimala so se tudi tuja podjetja v okviru celotnega projekta kot nakupa žičnic in obeh hotelov, Kanin in Alp,« je pojasnila.

Stečajna upraviteljica lahko na javni dražbi izklicno ceno niža neomejeno, pri čemer do polovice likvidacijske vrednosti 1,3 milijona ne potrebuje soglasja ločitvenega upnika NKBM. »Ločitveni upnik lahko vedno kupi po tisti vrednosti, po kateri ocenjuje premoženje, in s tem prepreči, da bi bilo zavarovano premoženje prodano pod vrednostjo, za katero ga hoče prodati, ker bo po razdelitvi prejel nazaj kupnino,« je povedala Pušenjakova.