Breznik na vrh TNP

Vlada je sprejela odločitev, da bo Triglavski narodni park kot vršilec dolžnosti vodil Bogomir Breznik.

Objavljeno
12. marec 2015 22.24
Dr. Bogomil Breznik
Blaž Račič, Jesenice
Blaž Račič, Jesenice
Ljubljana – Dr. Bogomil Breznik bo Triglavski narodni park (TNP) kot vršilec dolžnosti direktorja vodil največ eno leto, je odločila vlada. Pri imenovanju pa ni upoštevala mnenja sveta zavoda TNP, ki je kandidaturo Bogomila Breznika za mesto direktorja TNP na januarski seji odločno zavrnil, saj so mu očitali nepoznavanje parka in nerealne načrte.

A je mnenje sveta zavoda le nezavezujoče. Bogomil Breznik komentarja ni dal in ga je obljubil za jutri, medtem ko podpredsednik sveta zavoda Miro Eržen ne izključuje razmisleka o odstopu s funkcije. Ob tem je dejal, da ali je Breznik spremenil program dela ali pa se obeta komercializacija parka. Težko bodo sprejeli upravljavski načrt TNP, saj se cincanje z direktorjem vleče že dve leti, Eržen pa ugotavlja, da se »brez polnega mandata ni vredno lotiti večjih projektov«.

Po dveh letih vedejevstva se bo z vrha TNP prvega aprila umaknil dr. Peter Skoberne, ki pravi, da park ne bo mogel še dodatno privarčevati sto tisoč evrov, kar jim je po zadnjih navodilih naložilo ministrstvo. Z bankami so se sicer dogovorili za poplačilo polmilijonskega dolga do leta 2020. Nekdanji direktor TNP, zdaj pa njegov uslužbenec, Martin Šolar pravi, da je vlada z imenovanjem prevzela odgovornost za park in da zapravljajo njegov ugled. »Tiho ne bomo, saj se s kandidaturo nisem strinjal«, je dejal svetnik TNP Dušan Jovič.