Četrt milijona vrčkov

Na Pivu in cvetje našteli rekordnih 135.000 obiskovalcev

Objavljeno
20. julij 2015 15.26
Pivo in cvetje
Brane Piano, Celje
Brane Piano, Celje
Laško − Po nedeljskem zaključku 51. festivala Pivo in cvetje so iz Pivovarne Laško sporočili, da so imeli letos rekordno število obiskovalcev in da je prireditev še utrdila vodilno mesto med slovenskimi turističnimi, glasbenimi, kulturnimi in družabnimi prireditvami.

Poleg programa in ponudbe je bilo z visokimi temperaturami in brez dežja letošnji izvedbi festivala naklonjeno tudi vreme. V Laško je na festival v štirih dneh prišlo 135.000 obiskovalcev, ki so popili več kot četrt milijona pollitrskih vrčkov piva po festivalski ceni 1,90 evra.

Letos se je med Pivom in cvetjem na petih odrih zvrstilo 50 koncertov nastopajočih iz 17 držav, med njimi tudi nekaj svetovnih zvezd, in seveda vrsta domačih glasbenih skupin in posameznikov. V Laškem so si obiskovalci lahko ogledali štiri razstave in se udeležili 30 drugih kulturnih, etnografskih in športnih dogodkov.

V posebej za festival določenem prostoru za kampiranje so imeli 2000 gostov, akreditiranih je bilo 160 novinarjev, tudi iz Hrvaške in Srbije.

Po tradiciji festival vsako leto obiščejo tudi številni politiki in gospodarstveniki, s katerimi se neformalno sestane tudi vodstvo Pivovarne Laško.