Čez noč še rahlo sneženje, v nedeljo brez padavin

Oviran promet na primorski avtocesti zaradi obilnega sneženja. Sneg bo kmalu zamenjal dež.

Objavljeno
02. januar 2016 22.02
Sneg
T. L.
T. L.

S prometno-informacijskega centra za državne ceste voznike opozarjajo na previdno vožnjo, saj je promet na posameznih avtocestnih odsekih in na nekaterih državnih cestah upočasnjen zaradi snega ter ekip za pluženje in posipanje.

Na primorski avtocesti je zaradi obilnega sneženja med priključkom Senožeče in Ljubljano oviran promet. Pred počivališčem Ravbarkomanda je zaradi prometne nesreče zaprt prehitevalni pas, med priključkoma Razdrto in Senožeče v smeri Kopra pa je nastal zastoj zaradi zdrsa tovornih vozil.

Padavine le čez noč

Zvečer in ponoči bo v notranjosti Slovenije še rahlo snežilo, po nižinah Primorske pa večinoma deževalo, a lahko tudi na Goriškem proti jutru dež preide v sneg. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja. Veter bo ponekod na Notranjskem lahko gradil snežne zamete, poroča Arso.

V nedeljo sredi dneva bodo padavine povsod ponehale, najpozneje v južni Sloveniji. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Ponekod v zahodni Sloveniji se bo popoldne delno razjasnilo. Zjutraj bo od -7 do -4 stopinj Celzija, na Primorskem malo nad 0, čez dan od -4 do -1, na Primorskem do 5 stopinj Celzija.

Obeti

V ponedeljek bo oblačno, čez dan bodo padavine od zahoda prehodno znova zajele večji del države. Ob morju bo deževalo, drugod večinoma snežilo.

V torek bo oblačno, sneženje se bo zjutraj na jugozahodu spet krepilo in postopno zajelo večji del države. Ob morju in v Vipavski dolini bo deževalo.

V noči na sredo se bo zjasnilo, jutro bo mrzlo. V sredo čez dan bo zmerno do pretežno oblačno, v južnih krajih bodo spet možne manjše padavine.