Danes manj neviht

Kakšna vročinska nevihta bo možna predvsem na Notranjskem in v zahodnih Julijskih Alpah, a možnost bo majhna.

Objavljeno
07. julij 2012 11.26
Mo. B., Delo.si
Mo. B., Delo.si

Ljubljana - Danes bo precej jasno. Kakšna vročinska nevihta bo možna predvsem na Notranjskem in v zahodnih Julijskih Alpah, a možnost bo majhna. Popoldne bo ponekod zapihal šibak jugozahodni veter, poroča STA.

Jutri bo pretežno jasno. Čez dan bo pihal jugozahodnik, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 28 do 33, jutri v vzhodnih krajih do 35 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Sončno bo in poletno vroče. V Alpah bodo popoldne nastale posamezne plohe ali nevihte, ki bodo jutri redkejše.

Vremenska slika: Nad srednjo in južno Evropo je območje enakomernega zračnega tlaka. Neizrazita vremenska fronta se zadržuje nad Nemčijo in zahodnimi Alpami. Od jugozahoda doteka k nam v višinah nekoliko toplejši in bolj suh zrak.

Obeti: V ponedeljek bo sončno in vroče. Popoldne in zvečer bodo v severnih krajih nastale posamezne nevihte. V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Čez dan se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte. Manj verjetne bodo v vzhodni Sloveniji ter ob morju. Nekoliko hladneje bo.

Napoved vpliva vremena na počutje: Sredi dneva in popoldne pa bo po nižinah počutje poslabšala velika toplotna obremenitev. Takrat se je bolje izogibati večjim naporom, uživati dovolj tekočine in lahko hrano. Za napornejša opravila je najprimernejši jutranji čas, še piše STA.