Dermol poklicni podžupan

Kontič umaknil Franca Žerdina in za podžupana iz SD postavil bivšega direktorja Teša Petra Dermola.

Objavljeno
26. maj 2015 11.00
Peter Dermol
Brane Piano, Velenje
Brane Piano, Velenje
Velenje − Župan Bojan Kontič je mestne svetnike seznanil, da je s prvim junijem za poklicnega podžupana Mestne občine Velenje imenoval Petra Dermola iz SD, ki je bil do lanskega novembra direktor Termoelektrarne Šoštanj.

Pri tem je Kontič dejal, da je obenem kot nepoklicnega župana v dogovoru z njim razrešil Franca Žerdina iz SD, bo pa Žerdin obdržal večino dosedanjih zadolžitev, med njimi vodenje projekta urejanja šaleških jezer in razvoja visokega šolstva v Velenju.

Dermola, ki je termoelektrarno vodil od aprila 2013, ko je takoj naročil pregled projekta šestega bloka in aktivnosti za znižanje končne investicijske cene, še pod njegovim vodenjem pa so šesti blok tudi poskusno zagnali. Novembra 2014 je nato Dermola razrešil generalni direktor Holdinga slovenske elektrarne (HSE) Blaž Košorok, ki je na čelo elektrarne postavil Matjaža Eberlinca. Dermol je zaradi odpovedi delovnega razmerja proti Tešu vložil tožbo, spor pa je bil februarja še v postopku mediacije.

Po naših podatkih je Kontič o imenovanju Dermola za podžupana MO Velenje razmišljal že po lanskih lokalnih volitvah, a je imenovanje preložil prav zaradi očitkov, ki so na Dermola leteli z vrha HSE.