Dober izlov: zajeli 1,3 tone kakovostne bele ribe

Ciplje so takoj razprodali.

Objavljeno
15. januar 2015 21.03
Ribiči lovili ciplje ulovili orade
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper

Portorož - Skupina 15 ribičev za organiziran izlov cipljev in drugih ribjih jat v ribolovnem rezervatu je minulo noč zajela približno 1,3 tone kakovostnih belih rib, kar je podobna količina kot v prvem sezonskem izlovu, ki so ga opravili tik pred božičem.

Med desetimi vrstami je bilo tokrat le 20 kilogramov cipljev, ki so jih najzgodnejši kupci takoj razgrabili po šest evrov za kilogram. »Očitno vedo, da so januarski in februarski ciplji zelo dobri in glede na ceno najbolj iskani,« je ocenil namestnik vodje izlova Fabio Steffe.

Na pomolu so v skladu s tradicijo prodajali šnjure po štiri, oradice po osem, ovčice, ribone po deset, velike orade po 15 in 20 evrov, brancine po 20, lignje pa po 15 evrov. Česar niso prodali na pomolu v času čiščenja mrež, so si razdelili med sabo.

Največ rib pokupijo lokalne ribarnice in gostišča. »Z veseljem bi jih prodali tudi ljubljanskim ribarnicam, toda večina jih prodaja ribe od drugod. Če bi vedeli od kod prihajajo in kako sveže so te, bi zagotovo hoteli imeti prav te,« je dejal dolgoletni vodja izlova cipljev v portoroškem ribolovnem rezervatu Zlatko Novogradec.

V vsej lanski sezoni so z več ulovi nalovili 6,3 tone rib. To je dovolj, da popravijo zaslužek v zimskem času, ko je ribiška sreča pičla.