DUTB: Za bloka na Tratah je interes

V Gornji Radgoni se obeta nov »spopad kupcev«; tokrat za nedokončana bloka. Naprodaj sta za 900.000 evrov.

Objavljeno
08. april 2015 00.18
Jože Pojbič, Murska Sobota
Jože Pojbič, Murska Sobota

Gornja Radgona – Po zapletih s prodajo Stavbarjevega 49-odstotnega deleža radgonskega doma starejših, ko je občina zamudila z uveljavljanjem predkupne pravice in je delež kupilo podjetje Pramag družine Dokl s Ptuja, se v Gornji Radgoni obeta nov »spopad kupcev«; tokrat za nedokončana bloka, ki ju prodaja DUTB. Zanju se po navedbah župana Stanka Rojka zanima tudi Pramag.

Stavbar Gradnje je bloka v neposredni bližini doma starejših občanov začel graditi malo pred stečajem, v enem je nameraval urediti varovana stanovanja, ki bi bila navezana na dom starejših občanov, v drugem bi bila stanovanja za trg. Objekta na več kot hektarski parceli je stečajna upraviteljica Marina Marinc Pilej začela prodajati kmalu po začetku stečajnega postopka, najprej po ocenjeni vrednosti skoraj 2,3 milijone evrov.

Ker zanimanja ni bilo, je postopoma zniževala ceno in lani pristala pri 510.000 evrih, kolikor je ponudilo podjetje Komunala Slovenske Gorice.

Slaba banka želi iztržiti več

Toda DUTB, ki je po prenosu terjatev NKBM postala Stavbarjeva ločitvena upnica, se s prodajno ceno ni strinjala in je konec lanskega leta v poplačilo terjatev raje prevzela nekatere Stavbarjeve nepremičnine. Zdaj na svoji spletni strani radgonska bloka že nekaj časa ponuja po 900.000 evrov in kot pravi radgonski župan Stanko Rojko, se za nakup menda zanima tudi družba Pramag, s katero se zaradi domnevno netransparentnega nakupa deleža v radgonskem domu starejših ukvarjajo tudi kriminalisti. O morebitnem nakupu blokov se z DUTB pogaja tudi radgonski gradbinec Jožef Tivadar, ki je v Stavbarjevem stečaju izgubil več kot pol milijona evrov.

Gradbeno podjetje DUTB

Kristina Dokl
, katere sin Žan je edini lastnik družbe Pramag, je na vprašanje, ali se Pramag res zanima za nakup blokov, dejala, da to ne drži. Tudi na DUTB nam tega niso potrdili, ker da imen potencialnih investitorjev ne razkrivajo. So pa povedali, da zanimanje za nakup je in da bodo najprej zbirali nezavezujoče ponudbe, nato pa šli v pogajanja z resnimi ponudniki: »Če DUTB objekta v doglednem času za razumno ceno ne bo prodala, bo dokončala gradnjo ter na trgu ponudila posamezne enote«.

Jožef Tivadar je za Delo potrdil, da se njegovo gradbeno podjetje zanima za nakup in da se zato pogovarja še z nekaterimi drugimi gradbeniki, o podrobnostih pa ni bil pripravljen govoriti.