Fištravec »po pomoti« kupil oblačila na službeno kartico

Mariborski župan o porabi občinskega denarja menda lagal.

Objavljeno
18. februar 2014 08.06
Posodobljeno
18. februar 2014 09.00
regent fištravec
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA

Maribor − Pristojni na Mestni občini Maribor so po pisanju Večera menda lagali o županovi porabi denarja s službeno kartico.

Župan Andrej Fištravec z občinsko kreditno kartico ni kupoval le malice za gasilce, kot je javno zatrjeval, ampak je z denarjem davkoplačevalcev kupil tudi oblačila v vrednosti 320 evrov.

Na mestni občini so se po dokazih, ki so jih priložili v Večeru, dogodka vendarle spomnili, županovo ravnanje pa označili za pomoto. »Namesto zasebne kartice je uporabil službeno,« so zapisali. Fištravec je sicer celotni znesek dva meseca pozneje vrnil na tekoči račun mariborske občine, zato v tem primeru po njihovem ni šlo za realno porabo občinskih sredstev.

Računi potrjujejo, da je župan julija lani v dveh mariborskih trgovinah kupoval oblačila. 16. julija je kupil za 149,95 evra, 22. julija pa za 169,98 evra oblačil. Zadnji nakup je opravil le dan po tem, ko je Fištravec, prav tako s službeno kreditno kartico, za 157,55 evra kupil hrano in pijačo za gasilce, ki so gasili velik požar v podjetju Gorenje Surovina.

***

Fištravcu bi po pomoti skoraj kupili limuzino

Na Delu smo pred tednom dni razkrili, da po predlogu mestnega proračuna občina Maribor za 40.000 evrov kupuje avtomobil višjega cenovnega razreda. Fištravec je nakup označil za napako in dejal, da je načrt občine za nakup avtomobila izvedel šele iz medijev. Dejal je, da bo napako popravil in bo sredstva, po pomoti namenjena nakupu novega jeklenega konjička, z amandmajem dal mariborskim prostovoljnim gasilcem, ki so imeli med nedavno ledeno ujmo polne roke dela.