Fištravec za podžupanjo imenoval Jelko Černivec

Diplomirana medicinska sestra je mestna svetnica Fištravčeve liste in bila nazadnje namestnica direktorja za področje zdravstvene nege in oskrbe v domu starostnikov.

Objavljeno
01. december 2014 13.44
mpi*Kongres Konfederacije javnih sindikatov jav
Robert Galun, Maribor
Robert Galun, Maribor

Maribor - Poldrugi mesec po zmagi na volitvah je župan Andrej Fištravec za poklicno podžupanjo imenoval Jelko Černivec. Zdaj že bivša namestnica direktorja za področje zdravstvene nege in oskrbe Doma Danice Vogrinec Maribor je članica Liste župana Andreja Fištravca, na kateri je bila tudi izvoljena za mestno svetnico. Diplomirana medicinska sestra ter ustanoviteljica in prva predsednica Sindikata delavcev v zdravstveni negi bo zadolžena za področje družbenih dejavnosti, so sporočili z občine.

»Področje družbenih dejavnosti je zelo široko, zato se bom najprej seznanila z vsakim podpodročjem posebej in  v okviru danih možnosti s sodelavci poskusila najti rešitve. Menim, da je, denimo, potrebno preučiti potrebe starejših ljudi, ki bi potrebovali pomoč pri zagotavljanju temeljnih življenjskih aktivnosti, pa si jih veliko te pomoči ne more privoščiti zaradi znanih razmer v državi,« poudarja nova mariborska podžupanja, prepričana, da je prav poznavanje razmer na področju zdravstva in socialnega varstva tisto, ki ji bo koristilo v novi službi.