V živo: Milharčič vs Dežulović

Festival Naprej/Forward: Pravkar nastopata dva proniciljiva novinarja, ki drug drugega naslavljata v Dnevnikovih kolumnah.

Objavljeno
24. november 2016 17.45
N. Č.
N. Č.

 

Danes se je s predavanjem britanskega radijskega svetovalca Nika Goodmana začel 5. festival kakovostnih medijskih vsebin Naprej/Forward.

Festival že peto leto prinaša izbrane primere iz globalne medijske prakse, najnovejše trende in nova znanja za novinarje. V treh dneh se bo zvrstilo enajst predavanj, samo danes pet.


Na spletnem Delu - Delo.si bomo v živo predvajali:

* ob 21. uri razprava Borisa Dežulovića in Ervina Hladnika Milharčiča

Dva proniciljiva novinarja, ki drug drugega naslavljata v kolumnah časopisa Dnevnik, bosta tokrat pred javnost sedla tudi v živo. Kako komentirata aktualno politično dogajanje v regiji in po svetu? Kakšne družbene spremembe pričakujeta in kako se bosta razpletli zgodbi vojakov Dežulovića in Milharčiča iz njunih kolumn? Ali zanju sploh še obstaja rešitev, ali pa cel svet drvi v prihodnost brezsmiselnega vojskovanja? Obeta se nam večerna poslastica, v kateri bo za glavno jed ne meniju relevantna družbena kritika, servirana v intelektualno-zafrkantski maniri dveh dolgoletnih prijateljev in začinjena z izpiljeno satiro, ki odlikuje le najbolj vešče in izkušene novinarske kolege. Sladica bo postrežena ob festivalskem šanku. (Vir: Naprej/Forward)




* ob 17. uri: VICE: Dobro novinarstvo v slabih pogojih avtorja Thanasisa Troboukisa

Odgovorni urednik VICE Grčija bo predstavil delovanje medija, enega redkih v grškem medijskem prostoru, ki se lahko pohvali z uspehom. Imajo redne bralce, ekipa novinarjev pa je mlada. Thanasis bo pojasnil, kako so organizirani in kako se lotevajo pripovedovanja zgodb. Izvedeli bomo, kako v negotovih grških razmerah preživijo in ustvarjajo dobre novinarske zgodbe. (Vir: Naprej/Forward)

* ob 18. uri: Medijsko ogledalo 2016: Kaj pa vi mislite o medijih?

Novinarji še predobro vemo, kaj si o medijih mislimo sami, precej dobro poznamo tudi mnenje svojih kolegov. Toda - ali zares vemo, kaj si o nas mislijo naši bralci, poslušalci in gledalci?

Svoja mnenja in poglede na medije letos predstavljajo klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj, odvetnik Dino Bauk, diamantni maturant Svit Komel, raziskovalka migracij Mojca Pajnik, fizik in urednik Kvarkadabre Sašo Dolenc.

***

Predavanj se lahko brezplačno udeležite v Lutkovnem gledališču Ljubljana in prostorih Društva novinarjev Slovenije od danes do vključno sobote.