Hišo v Portorožu mora porušiti tudi Časar

Nekdanji vodilni v Luki Koper je del hiše sezidal z luškim denarjem.

Objavljeno
30. julij 2013 21.07
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si

Robert Časar, nekdanji predsednik uprave Luke Koper, mora do konca avgusta porušiti svojo hišo v Portorožu, ki je po ugotovitvah inšpektorjev črna gradnja, je poročala RTVS.

Gradbena inšpekcija je namreč pred dnevi zavrnil njegove pritožbe na odločbe. 

»Rok za izvršitev odločbe Inšpektorata za promet, energetiko in prostor, torej odstranitev objektov in vzpostavitev zemljišča v prejšnje stanje zapade 29. 8. 2013. Izrek vsebuje določilo, da pritožba zoper odločbo ne zadrži njene izvršitve,« so za RTVS pojasnili na inšpektoratu za infrastrukturo in prostor.

Časarjevo hišo v Portorožu so pred časom že obiskali kriminalisti. Časar naj bi namreč na račun Luke Koper zanjo izdelal ograjo in nadstreške. Koprski kriminalisti so sprva so želeli ograjo in nadstreške kot dokazni material celo odstraniti in zaseči, vendar so od te namere nato odstopili.

Inšpektorji so postopek uvedli na začetku lanskega leta, nato pa konec leta odločili, da morajo pasti: »Prizidek s teraso na strehi, mansarda vključno s stopniščem s podestom, terasa in nadstrešek s stekleno kritino in kovinsko konstrukcijo.«