Humar odhaja v Bovec na čelo LTO

V Bovcu upajo, da bo Humar, ki potrebuje še soglasje bovškega občinskega sveta, funkcijo prevzel najpozneje 1. aprila.

Objavljeno
14. februar 2014 18.22
Blaž Močnik, Tolmin
Blaž Močnik, Tolmin

Bovec - Svet Lokalne turistične organizacije (LTO) Bovec je skoraj soglasno, s sedem proti ena, za novega direktorja zavoda izvolil Janka Humarja, dolgoletnega direktorja sosednjega zavoda LTO Sotočje.

»Izid glasovanja je zelo spodbuden za turistični razvoj Bovškega, za nameček so rezulati Humarjevega dela v sosedščini merljivi. Potrditev ni zgolj glas svetnikov, temveč tudi glas tukajšnjega turističnega gospodarstva, saj smo se o izbiri posvetovali tudi s člani zavoda,« je povedal predsednik sveta Marko Vidič.

V Bovcu upajo, da bo Humar, ki potrebuje še soglasje bovškega občinskega sveta, funkcijo prevzel najpozneje 1. aprila. Humar je zdaj vršilec dolžnosti direktorja LTO Sotočje, ki ga je vodil 13 let, konec marca pa se mu izteče odpovedni rok. Vidič upa, da bo z novim imenovanjem vendarle konec zapletov v občinskem zavodu, saj sta v zadnjem letu propadla dva razpisa.

Humar pravi, da se bo najprej pogovoril z bovškimi turističnimi ponudniki in da bo poskušal izpostaviti Bovec kot vodilni center športnih aktivnosti v naravi: »Prizadeval si bom za programsko sodelovanje v Dolini Soče in širšem prostoru. Verjamem, da so trendi na naši strani in da je na bovškem dovolj odličnih ponudnikov, da bomo resnim težavam navkljub našli energijo in rešitve za novo rast. Bovec bi bil brez zime neke vrste polizdelek. Ob obilici zelo privlačnih alternativnih produktov je samo smučanje tisto, ki dosega zadostno dimenzijo, da lahko pokrije potrebe destinacije. Menim, da je za Kanin treba najti rešitev.«