Igraj se z mano, osmič

Začenja se Festival Igraj se z mano, ki si želi otroke in odrasle s posebnimi potrebami povezovati s širšo družbo.

Objavljeno
27. maj 2014 12.08
Sonja Merljak, šolstvo
Sonja Merljak, šolstvo

Ljubljana − Kongresni trg v Ljubljani so danes že osmič zasedli otroci: med njimi so vrtičkarji, šolarji, odrasli: taki s posebnimi potrebami in taki brez njih.

Festival Igraj se z mano v Ljubljani organizirata Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije. Namenjen je vključevanju otrok, mladostnikov in odraslih s posebnimi potrebami ter vseh drugih, ki z medsebojnim druženjem in skupnim ustvarjanjem podirajo meje drugačnosti ter dejansko uresničujejo inkluzijo vseh ljudi v družbo, ne glede na njihove posebnosti, pravijo organizatorji.

V Ljubljani že tradicionalno poteka zadnji teden maja na Kongresnem trgu. Festival se je sicer začel že 23. maja na Trgu svobode v Mariboru.

Tudi letos bosta v Ljubljani pestro dogajanje poleg številnih delavnic dopolnjevala dva odra; Aničin, namenjen gledaliških predstavam, in Janezov, namenjen plesnim, pevskim in drugim nastopom.

V Ljubljani ima vsaka enota Centra Janeza Levca tudi svoj dan na festivalu, in sicer:

• Torek, 27. maj: Levstikov trg − »Smo ustvarjalni«
• Sreda, 28. maj: Dečkova − »Odpulene igre«
• Četrtek, 29. maj: Dom − »Zvezdni utrinki«
• Petek, 27. maj: Jarše − »Zemlja pleše«

Festivalsko dogajanje zaokrožuje tudi festival na Muti, ki tako kot tisti v Mariboru poteka že peto leto zapored. S pomočjo lokalnih organizatorjev, Sožitja Zgornje dravske doline, se bodo tamkajšnji obiskovalci v osrednjem parku lahko 30. maja udeležili številnih športnih, ustvarjalnih in drugih igrivih delavnic ter se predstavili na odru, sporočajo organizatorji.