Imenovani trije državni sekretarji

Na ministrstvo za naravne vire in prostor prihaja Lidija Kegljevič Zagorc, na ministrstvu za javno upravo pa ostajata Mojca Ramšak Pešec in Jure Trbič.
Fotografija: V vlado dr. Roberta Goloba prihajajo stari novi državni sekretarji. FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
V vlado dr. Roberta Goloba prihajajo stari novi državni sekretarji. FOTO: Črt Piksi

Po imenovanju Jožeta Novaka za ministra za naravne vire in prostor je le-temu z današnjim dnem prenehala funkcija državnega sekretarja na tem ministrstvu. Po odločbi vlade to mesto z jutrišnjim dnem prevzema dr. Lidija Kegljevič Zagorc.

image_alt
Poslanci potrdili Jožeta Novaka in Franca Propsa za ministra

Zagorčeva je po izobrazbi univerzitetna diplomirana inženirka gradbeništva, sporočajo z ministrstva. Doktorirala je s področja investicijskih procesov, prostorskih investicij, njihove obravnave ter vrednotenja. Trenutno je članica uprave DARS d.d., kjer je pristojna za vodenje področja gradenj in obnov na avtocestnem omrežju v Sloveniji. Na Evropski pravni fakulteti Nove univerze je predavateljica in nosilka predmeta Vodenje infrastrukturnih projektov. Od leta 2015 do leta 2022 je bila zaposlena na DRI upravljanje investicij, d.o.o., Ljubljana, kjer je nazadnje vodila projekte 3. razvojne osi.

Vlada je z imenovanjem Franca Propsa za ministra za javno upravo sprejela tudi sklepa o prenehanju funkcije državnih sekretarjev Mojce Ramšak Pešec in Jureta Trbiča na omenjenem ministrstrstvu, nakar ju je na predlog novega ministra ponovno imenovala za državna sekretarja istega ministrstva.

 

Preberite še:

Komentarji: