Iz gostilne zrasel štirizvezdični hotel

V novem tržiškem hotelu Sluga z enajstimi sobami in 33 posteljami pričakujejo prve goste.

Objavljeno
21. julij 2016 20.26
Hotel Tržič
Blaž Račič
Blaž Račič

Tržič – Po prenovi nekdanje gostilne Sluga v središču Tržiča v štirizvezdični hotel Sluga danes v njem pričakujejo prve goste. S tem središče Tržiča dobiva prvi večji nastanitveni objekt, o naložbi podjetnika Dušana Dermote pa župan Borut Sajovic pravi, da je dragocen prispevek k razvoju turizma v občini.

»Vidim perspektivo v slovenskem turizmu,« je naložbo v nakup objekta in ureditev hotela z 11 sobami in 33 posteljami pojasnil Dušan Dermota iz podjetja M-sfinga, ki je z blagovno znamko Pekarna Orehek znano pekarsko podjetje z 80 zaposlenimi. Dodal je, da s štirimi zvezdicami hotel izkazuje visoke ambicije in hkrati zagotavlja visoko kakovost storitev.

Novi hotel bo potreboval nekaj let, da ga gosti spoznajo in da se uveljavi, je dejal Dermota in dodal, da bo zelo zadovoljen, ko bodo na leto v njem našteli 3000 prenočitev. Lepa in neokrnjena narava privablja pohodnike, kolesarje, planince, turne smučarje in druge obiskovalce, razmišlja Dermota, ki je rekel, da ti doslej v središču Tržiča z izjemo nekaj turističnih postelj niso imeli možnosti prenočevanja. V hotelu bodo delali štirje delavci, vrednosti investicije pa Dermota ni razkril.


Dušan Dermota v eni od sob hotela Sluga v Tržiču. Foto: Blaž Račič/Delo

Z novim hotelom se bo v nekaj letih število prenočitev v občini, ki jih zdaj turisti opravijo predvsem pri zasebnih ponudnikih v okolici Tržiča, z zdajšnjih skoraj deset tisoč pomembno povečalo, je prepričan župan Sajovic. Poleg tega je hotel po njegovem pomembna pridobitev za uresničevanje turističnih ambicij občine, ki po dokončanju bazenskega kompleksa Gorenjska plaža pozornost zdaj usmerja v razvoj kolesarskega turizma. Občina podporo turizmu izraža tudi z uradnico, ki je pristojna za turistično dejavnost, je poudaril Sajovic.

Župan je dejal, da si želi »konkretnih turističnih produktov in posameznikov«. Takšnih, kot so se zdaj končno našli za prenovljeni hotel Sluga, kjer bodo z dodatnimi turističnimi zmogljivostmi povečali potrošnjo in v kraju odprli tudi kakšno delovno mesto.