Janša: V krizi smo, ker je v državi preveč Jugoslavije

Predsednik SDS Janez Janša je bil slavnostni govornik na prireditvi Pozdrav domovini ob dnevu državnosti pri Domu sv. Jožefa.

Objavljeno
25. junij 2013 01.11
jer Janez JanÜa - NK
R. D., Delo.si, STA
R. D., Delo.si, STA
Celje - Predsednik SDS Janez Janša je nocoj kot slavnostni govornik na prireditvi Pozdrav domovini ob dnevu državnosti pri Domu sv. Jožefa v Celju povedal, da je po 22 letih napočil čas, da se vprašamo, zakaj smo zašli v krizo. Po njegovi oceni smo v krizi, ker je v državi preveč Jugoslavije. Ob tem je opozoril, da uvoz še več Jugoslavije vodi v propad.

Spomnil je, da smo pred 22 leti pred slovenskim parlamentom slovesno dvignili slovensko zastavo z novimi državnimi simboli. Simboli stare države iz katere smo takrat odhajali, pa so odšli na smetišče zgodovine, pravi Janša.

Ko se danes oziramo nazaj, tako Janša, vidimo, da so bile sanje o prostoru, v katerem domuje pravičnost, dovoljene samo en dan, potem se je vse začelo vračati na staro.

Po njegovih besedah smo še junija leta 1991 v časopisih brali naslove, kot so »Samostojna Slovenija, ne hvala«. Lani in letos pa smo po ulicah gledali totalitarne simbole in simbole jugoslovanske armade, ki nas je napadla.

Janša meni, da Slovenci nikoli ne bomo dovolili, da bo država razpadla oz. po njegovem mnenju je treba vztrajati.

»Treba se je upreti, ko se tiste, ki so hišo gradili, skuša izgnati iz nje. In to s strani tistih, ki so gradnji nasprotovali,« je dejal prvak SDS in dodal, da Slovenija iz krize lahko izide zgolj na podlagi vrednot, iz katerih je država sploh nastala.

Nocojšnja tradicionalna prireditev ob dnevu državnosti je potekala v organizaciji Doma sv. Jožefa in župnije Celje.

Osrednja državna proslava pa je bila na Kongresnem trgu v Ljubljani, a se je največja opozicijska stranka SDS ni udeležila, prav tako poslancev SDS ni bilo na slavnostni seji DZ.