Jašar danes pred županovo pisarno

Podžupan Mikl je zjutraj Jašarju ponudil roko in ga povabil v svojo pisarno, vendar se ta ni strinjal ne z enim ne z drugim.

Objavljeno
22. januar 2013 08.33
Posodobljeno
22. januar 2013 08.33
Ti. K., Delo.si, Miha Rubin, Maribor
Ti. K., Delo.si, Miha Rubin, Maribor

Ljubljana - Aktivist Skupine 29. oktober Sanjin Jašar je danes spet odšel v prostore Mestne občine Maribor in se tam, kot poroča Večer, vsedel za mizo. Tam bo nadaljeval s svojo protestno akcijo dokler, kot smo pisali včeraj, ne bo odstopil celoten mestni svet MOM.

V prvo nadstropje občine je vstopil nekaj čez osmo uro zjutraj, bo pa tam vztrajal, če mu tega ne bodo spet preprečili policisti. Včeraj so ga namreč priprli, kasneje pa izpustili ter mu izdali kazen v višini 375 evrov.

Jašar mirno protestira pred pisarno podžupana Milana Mikla. Ta je zjutraj Sanjinu Jašarju ponudil roko in ga povabil v svojo pisarno, vendar mu aktivist ni segel v roko, prav tako ni hotel na pogovor k podžupanu. Zjutraj je Jašar v občinsko zgradbo prišel sam, nakar sta se mu dopoldan pridružili še dve somišljenici.

Kot je povedal podžupan Milan Mikl, ki po odstopu župana Franca Kanglerja začasno vodi Mestno občino Maribor, ga navzočnost aktivista na občinskem hodniku ne moti; zato o tem ne bo obvestil policije, je dejal. Na policijski upravi so nam pred poldnevom potrdili, da zaradi tega niso prejeli nobenega klica z občine.

Sanjin Jašar je sicer napovedal, da bo danes na občini vztrajal do 15. ure. Podoben načrt je imel tudi včeraj, ko je skupaj s peščico somišljenikov »zasedel« hodnik na mariborski upravni enoti, a so ga policisti prej pridržali in odpeljali od tam.

Po Jašarjevih besedah so policisti včeraj v postopku z njim ravnali korektno, s protestom, s katerim zahteva odstop mestnega sveta, pa namerava kljub izrečeni denarni kazni nadaljevati.

Medtem se bo mestni svet znova sestal v ponedeljek, na dnevnem redu pa bo prvo branje osnutka proračuna Mestne občine Maribor za letošnje leto. Nov proračun naj bi znašal približno 95 milijonov evrov.

Večji za letos planirani proračunski izdatki so 1,3 milijona evrov za investicije v avtobusni promet, 8,2 milijona za programe v kulturi, 2,3 milijona za Evropsko prestolnico kulture, 4,8 milijona za socialno varstvo, 1,2 milijona za izgradnjo zunanjega avditorija Lutkovnega gledališča, 1,2 milijona za Evropsko prestolnico mladih itd.