Javno naročilo za nakup žilnih opornic bodo ponovili

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc obžaluje, da javni razpis ni uspel.

Objavljeno
01. september 2017 22.32
Ma. F., STA
Ma. F., STA
Ljubljana - Javno naročilo za nakup žilnih opornic, na katerem je sodelovalo devet ponudnikov, ni uspelo in naj bi ga kmalu ponovili, je danes poročala TV Slovenija. Kljub objavljeni najvišji ceni, po kateri so na ministrstvu za zdravje pripravljeni plačati material, sta le dva ponudnika ponudila ceno v okvirih, a ponudba ni bila primerna iz drugih razlogov.

Po pregledu ponudb so ugotovili, da v nobenem izmed petih sklopov niso prejeli dopustne ponudbe. Ker so bile ponujene cene previsoke, so se odločili za ponovitev postopka, so za Televizijo Slovenija pojasnili na ministrstva za javno upravo.

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc ob tem obžaluje, da javni razpis ni uspel, še posebej na področju žilnih opornic, kjer je komisija izredno hitro in strokovno opravila svoje delo.

Komisija bo predstavnike proizvajalcev tovrstnega materiala seznanila s cenami, ki so sprejemljive, in jih pozvala naj upoštevajo objektivne pogoje, ki so postavljeni v javnem naročilu.

Kolar Celarčeva pa je zadovoljna, da so nekateri drugi javni razpisi uspešni, med njimi javni razpis za 900 sklopov zdravil, s katerimi so uspeli prihraniti 6,3 odstotka, so še sporočili z ministrstva.

Javno naročilo je bilo sicer objavljeno v začetku junija.