Kako s slabo banko prodajati velike nepremičninske komplekse?

Izkušnje iz regije bodo izmenjali na jutrišnji mednarodni nepremičninski poslovni konferenci v Ljubljani.

Objavljeno
20. oktober 2015 16.24
B. K., gospodarstvo
B. K., gospodarstvo
Ljubljana – Slovenski nepremičninski trg in gradbeništvo se počasi oživljata. Kako pa kaže tem dejavnostim v regiji? So trendi in možnosti za razvoj nepremičninskih trgov tam enaki kot v Sloveniji? Ali bi sodelovanje med nepremičninci, razvojniki in gradbinci iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Italije, Avstrije in Madžarske prineslo sinergije? Odgovore bodo iskali ugledni nepremičninski, finančni in pravni strokovnjaki iz omenjenih držav na 5. mednarodni nepremičninski poslovni konferenci v Ljubljani, ki jo v četrtek, 22. oktobra, organizira Slovensko nepremičninsko združenje Fiabci Slovenija.

Kot vsako leto bodo tudi tokrat predstavili aktualno sliko stanja, trendov in možnosti za razvoj nepremičninskih trgov Hrvaške, Srbije in Slovenije. Odprli bodo aktualno temo o izkušnjah pri prodaji velikih kompleksov nepremičnin v različnih državah. Ob tem bodo skupaj s predstavniki bank (tudi DUTB) na okrogli mizi razreševali dilemo, ali so slabe banke res edini krivec za počasno prodajo velikih nepremičninskih kompleksov. Prikazali bodo uspešne primere in posebnosti takih prodaj, postopke, ovire in pristope k sodelovanju s slabimi bankami.

Tretja boleča točka, o kateri bo tekla beseda na konferenci, je (pre)skromna investicijske privlačnost posameznih držav za vstop tujih neposrednih naložb. Kaj lahko naredijo lokalne skupnosti in države, da se jih investitorji ne bi izogibali? Svoje izkušnje bodo orisali gostje iz Zagreba, Beograda in Ljubljane.