Kranjski župan Trilar: Ne gre za politična imenovanja

V Kranju tri mesece po volitvah zamenjali polovico vodij uradov, zavod za turizem se bo formalno razširil tudi za kulturno dejavnost.

Objavljeno
19. februar 2015 15.48
Kranj
Marjana Hanc, Kranj
Marjana Hanc, Kranj

Kranj − »Nikakor ne gre za politična imenovanja. Gre za to, da so na vodstvenih položajih ljudje, ki imajo potrebne vodstvene kompetence, osebni odnos do zaposlenih in dela, visoko raven čustvene inteligence, željo za osebni razvoj ter zmožnost dolgoročnega in strateškega razmišljanja,« je novinarjem danes komentiral zamenjavo polovice vodij uradov v občinski upravi župan Boštjan Trilar.

Na Mestni občini Kranj je 120 zaposlenih in vsi ti po reorganizaciji za zdaj, kot je poudaril župan, ostajajo zaposleni. Po novem bo vodja županovega kabineta Janez Rakar, ki je doslej delal v projektni pisarni. Dosedanji vodja Mitja Herak bo razporejen na uradniško mesto. Vodenje urada za družbene dejavnosti bo prevzela Daša Meglič, ki je doslej v okviru istega urada svetovala vodji Nadi Bogataj Kržan glede izobraževanja.

Povsod le ne bo sprememb

Tanja Hrovat, dosedanja vodja službe za investicije, ki deluje v okviru projektne pisarne, bo po 1. marcu vodja projektne pisarne, medtem ko bo vodenje urada za okolje in prostor prevzel dosedanji vodja urada za gospodarstvo Janez Ziherl. Dosedanji svetovalec v uradu za okolje in prostor Miha Juvan pa bo vodil urad za gospodarstvo.

Na istih položajih ostanejo kot vodja urada za finance Mirko Tavčar, skupnih služb notranje revizije Mira Starc, urada za splošne zadeve Tatjana Hudobivnik, urada za tehnične zadeve Sašo Govekar ter medobčinskega inšpektorata in redarstva Robert Zadnik. Tako imenovana superuradnica za zadovoljstvo, kot pravijo v Kranju vodji pisarne za zadovoljstvo občanov, bo Barbara Umnik, ki je doslej delala v sprejemni pisarni.

Iskali bodo prebojnika za turizem in kulturo

S kadrovanjem pa so se ukvarjali tudi na včerajšnji seji mestnega sveta. Tako se svetniki niso strinjali z imenovanjem Marije Zakrajšek Martinjak za direktorico Zavoda za turizem Kranj. Zavod za turizem namreč hoče občina preoblikovati v Zavod za turizem in kulturo Kranj, saj omenjeni zavod že zdaj izvaja številne naloge s področja kulture in tudi upravlja gostinski del objekta gradu Khislstein, Letno gledališče Khislstein in razgledni, tako imenovani Četrti stolp na nekdanjem Vovkovem vrtu.

»Najprej je treba spremeniti akte, to bo na dnevnem redu na seji v marcu, nato bo objavljen razpis za direktorja. Na tem mestu naj bo nekdo, ki bi naredil preboj in bi iz kranjske kulturne ter turistične infrastrukture naredil čim več. Če bo šlo po načrtih, bi novega direktorja zavoda dobili v treh mesecih,« je povedal župan Trilar. Do takrat pa bo vodenje zavoda za turizem, ki ima devet zaposlenih in je kadrovsko precej podhranjen, vodil Branko Fartek, direktor Zavoda za šport Kranj.

V kratkem se obeta sprememba tudi pri poklicnih gasilcih, kajti dosedanji direktor Gasilsko reševalne službe (GRS) Kranj Vojko Artač je pred kratkim, čeprav je šele sredi mandata, odstopil s položaja. Kot v. d. direktorja bo vodil GRS do imenovanja novega direktorja, ki bo izbran na razpisu.