Mariborski vstajniki pripravljajo presenečenje za Janšo

Predsednika SDS, ki bo na Lentu predstavil Belo knjigo slovenske osamosvojitve, ne čaka nič kaj prisrčna dobrodošlica.

Objavljeno
10. december 2013 20.43
R. G., Maribor
R. G., Maribor
Maribor – Janeza Janšo, ki bo v sredo zvečer na Lentu predstavil Belo knjigo slovenske osamosvojitve, v Mariboru ne čaka nič kaj prisrčna dobrodošlica. Znani mariborski vstajnik Sanjin Jašar je namreč na svojem facebook profilu someščane že pozval, naj ne dovolijo, da se Janša mirno sprehaja po mestu. »Ali bomo dovolili, da se prosto 'prišeta' v to naše mesto, nad katerega je poslal policijo in solzivec?« je zapisal.

Kakšno presenečenje protestniki pripravljajo Janši, aktivist Jašar ni hotel razkriti. Na vprašanje, ali kaj podobnega kot ob obisku Zoran Jankovića julija letos, ko so ljubljanskega župana pričakali s transparenti in jajci, je odgovoril le: »Dajmo se presenetiti.« Na svojem profilu na facebooku je že pred tem zapisal: »Dajmo ga pričakati vsaj tako, kot smo pričakali Jankoviča. Bilo bi fer do revolucije, tako da gospodje policisti, ki to berete, ne bo nič počivanja v sredo.«

Policija se je na morebitne proteste že pripravila, a predstavnik za odnose z javnostjo Policijske uprave Maribor Miran Šadl podrobnosti varovanja dogodka noče razkriti. »Storili bomo vse, da bomo zagotovili varnost za vse udeležence,« je poudaril in dodal, da je Janša kot nekdanji predsednik vlade še zmeraj varovana oseba.